Türkiye'de KOBİ'ler ne kadar güvende? Finans kaynakları konusunda ne kadar yardım alabiliyorlar? Türkiye ekonomisinin belkemiği KOBİ’ler, dünya ligi oyuncusu olma yolunda ilerlerken
ne yazık ki tamamen riske açık şekilde üretim yapıyor. Sigortacılık ve risk verileri
açısından bakıldığında neredeyse her iki Kobi’den birinin sigorta poliçesi yok. Üstelik
risk yönetimi ve sigorta hakkında yeterli bilgiye de sahip değiller. KOBİL'ler
Buluşuyor Projesi ile Kobiler ve sanayiciler, Risk yönetimi, KOBİ Sigortaları, Bireysel
Emeklilik ve benzeri konularda ihtiyaç duydukları tüm bilgiye ulaşabiliyor.
YENİ DURAK; Girişimciler ve Lezzet Kenti Gaziantep
Türkiye’nin ihracat açısından 6. zengin şehri Gaziantep, ülke sanayi üretiminin % 5’ini tek başına karşılıyor. Kentin, Türkiye’nin en büyük 1000 firması arasında tam 57 tane firması yer alıyor. Anadolu Kaplanı Gaziantep, geçtiğimiz yılı 6 milyar 270 milyon dolarlık ihracat rakamıyla kapattı ve 2020 hedefi ilk 4 arasında olmak. Gaziantep başarılarını şehirde faaliyet gösteren 60 bine yakın firmanın yüzde 99’unu oluşturan KOBİ'lerine borçlu.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları ile Sağlıkta İşlem Tamam
İşverenler ve çalışanlar için her işin başı sağlık. Özel sağlık sigortaları fiyatlarının yüksekliği nedeniyle daha çok orta ve üst gelir grubunun satın aldığı ürünler. Tamamlayıcı sağlık sigortası, özel sağlık sigortası yaptırmak isteyen ama yüksek prim ödemek istemeyenler için tercih ediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK) Genel Sağlık Sigortası kapsamında teminat altına aldığı sağlık hizmetlerini ve bedellerini ödüyor. Bunun dışında kalan tedavi giderlerini SSK’lılar ödüyor. Tamamlayıcı sağlık sigortası tedavinin kurum dışında kalan kısmını karşılıyor ve sigortalı, anlaşmalı hastanelerde hiçbir fark ödemeden taburcu olabiliyor.
Karadeniz Bölgesi’nin modern şehri Samsun, deniz, hava, demiryolu ve karayolu gibi alternatifli, gelişmiş ulaşım ve sanayi altyapısına sahip. Kent; limanları, serbest bölgesi ve Türkiye’nin ilk lojistik köyü ile bölgede bir lojistik üs konumunda. Kurtuluş Savaşı’nın başladığı ilde, 5 Organize Sanayi Bölgesi, zengin enerji kaynaklarına yakınlığı ve uluslararası ticari ilişkileriyle çoklu enerji merkezi. Samsun 2015 yılını yaklaşık 431 Milyon Dolar ihracat rakamı ile kapatırken sanayi kuruluşları ve Kobileri bu yıl ihracatı artırmak için çok sıkı bir çalışma yürütüyor. Proje, bu hedef doğrultusunda Kobilere yeni bir vizyon çizecek.
AMAÇ; Samsun’da tüm paydaşların harekete geçirilmesi, farkındalığı arttırmak, eksiklerin tespiti ve giderilmesi, kent ekonomisinde gelecek vizyonu oluşturmak.
1 milyar 700 milyon doları aşan ihracatıyla Adana, tarım, sanayi ve bankacılık alanlarında Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden. 17 Milyon metrekarelik arazisiyle Türkiye'nin en büyük Organize Sanayi Bölgelerinden birine sahip kent, Yumurtalık serbest bölgesinin de hizmete girmesiyle, Gap bölgesinden elde edilecek ürünlerin işlenmesi ve ulaşımında önemli bir role sahip. Pamuğun Başkenti Adana’da, Türkiye'nin tarımsal üretiminin %7.8'i Çukurova’dan karşılanırken yılın ilk yarısında en çok tekstil, plastik, gıda, bitkisel ve hayvansal ürünler ürün gruplarında ihracat yapıldı. Türkiye'nin 654 milyar Dolarlık Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'nda Adana'nın 20 milyar 352 milyon dolarla, yüzde 3.11 payı var. 85 Bine yakın Kobisi ile Adanalı sanayici ve üreticiler, katma değeri yüksek ürünlere yönelerek, ekonomisini canlandırıp Türkiye ihracatına maksimum katkı sağlamayı hedefliyor. AMAÇ; Adana’da tüm paydaşların harekete geçirilmesi, farkındalığı arttırmak, eksiklerin tespiti ve giderilmesi, kent ekonomisinde gelecek vizyonu oluşturmak.